Language
Contact us
Online store opening hours: Mon - Fri 08:00 till 17:00
Contact phone number Call us 0700 10 321

The call to numbers starting with 0700 is charged according to your tariff plan

Send a message New Message

Write to us at [email protected] fill out the feedback form.

novina_496x330_crop_478b24840a

Социална отговорност

MASTERHAUS спонсорира проект за обучение на млади строители в Германия

MASTERHAUS спонсорира проект за обучение на млади строители в Германия
 
 Вярна на акцента благотворителност в бизнес политиката си, фирма MASTERHAUS протегна ръка на млади хора за специализирано обучение в Германия. Първият български строителен хипермаркет подсигури материалите и инструментите за участието на възпитаници на бургаската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” в национална програма за подобряване на подготовката по строителни изолации в средното образование. 
14 ученици от 11 клас се включиха в практическо обучение по изолации, окуражавани горещо от директора на гимназията г-жа Даниела Симеонова и преподавателката г-жа Цветелина Жекова – координатор на проекта на местно ниво. В продължение на два дни /18 и 19 октомври/ в двора на училището младежите и девойките имаха за задача да направят полагане на топлоизолационна система с EPS плоскости /стиропор/. За целта те използваха продукти на френската компания WEBER, представлявана „на терен” от местните търговски агенти Георги Георгиев и Атанас Атанасов и техника Петко Петков, които имаха грижата по обучението и подсигуриха част от инвентара. Тримата насочваха учениците с теоретични съвети и показни техники в изпълнението на задачата.
Заниманията през двата дни бяха подготовка за изпит, на който учениците ще се явят следващата седмица пред специалистите от WEBER. Така ще се направи селекция за излъчване на петима 11-класници от Бургас, които ще се обучават в Германия заедно с още 25 възпитаници на други пет строителни гимназии - в София, Стара Загора, Плевен, Велико Търново и Пазарджик. Подборът ще продължи до края на ноември, а през декември одобрените ще преминат езикова, междукултурна и тематична подготовка. Обучението в немския град Ерфурт ще се проведе от 1 до 23 април догодина. Това обаче няма да бъде финалният етап от проекта. През месец юни догодина Регионалните бюра по труда ще проведат т.нар. „кариерни ателиета” – обучение за успешно кандидатстване за работа или стаж и за добро представяне пред бъдещ работодател.
Проектът се реализира от Камарата на строителите в България, Агенцията по заетостта и шестте строителни гимназии. Организаторите имат за стимул факта, че в резултат от изпълнението на Националната стратегия за енергийна ефективност, търсенето на специалисти в сферата на санирането нарасна осезаемо и строителните фирми изпитват непрекъснат недостиг на кадри. Каузата си струва и затова за MASTERHAUS бе чест и отговорност да се включи като спонсор – благородна роля, която фирмата е изпълнявала нееднократно и ще продължи да изпълнява.
„За другите градове не знам, но тук, в Бургас, ние и MASTERHAUS решихме по собствена инициатива да помогнем за обучението на децата. Така те не само ще получат по-добро подготовка и ще са по-конкурентоспособни, но и ще бъдат мотивирани от съпричастността на местния бизнес”, посочи търговският представител на WEBER Георги Георгиев. 
„Фирма MASTERHAUS винаги се е отзовавала и ни е помагала, когато организираме презентационни мероприятия в часовете по учебна практика. Много сме благодарни за помощта с материали и инструменти. Имам идеи как да разширим партньорството си и съм сигурна, че ще срещна разбиране от ръководството на MASTERHAUS”, заяви директорът на бургаската строителна гимназия г-жа Даниела Симеонова.