Language
Свържете се с нас
Работно време онлайн магазин: Понедельник – Пятница с 8:00 до 17:00
Телефон за връзка Обади се 0700 10 321

Вызов универсального номера взимается в соответствии с вашим тарифным планом до 0700

Изпрати съобщение Ново съобщение

Пишете ни на [email protected] или попълнете формуляра за обратна връзка.

mos-bg-2008_496x330_crop_478b24840a

Социална отговорност

Заедно, за един по - красив Свят

Улично изкуство, свободно изкуство – така наричат графитите. Французинът от Тулуза с артпсевдоним Дран ги нарича „картини без думи”. Той е артист и писател, но едно от любимите му занимания е да рисува социално ангажирани карикатури, понякога с доста черен хумор.

На стената в Царево изобразеният от него Посейдон е с татуировки върху тялото.
Дуото Хера и Акът от Германия работи в стила „фотореализъм”. Оригиналното при тях е, че единият започва, а другият – довършва рисунката, или „парчето”, казано на езика на графити артистите.

Различните стилове сега са събрани 4,5-метровата стена на Морската сцена. Крайбрежният път в Царево се превърна в „арт зона” за два дни – на 24 и 25 май. Тогава в действие бяха наблюдавани артистите от няколко страни – участници в графити фестивалът Meeting of Styles (Среща на стиловете).

Мястото, което те заедно изрисуваха в Царево, със сигурност е по-романтично от типичните за това улично изкуството ъндърграунд пространства – изоставени фабрики и гари и ще бъде наблюдавано от повече хора през лятото.

Събитието е част от международна верига от събития, които всяка година се провеждат в над 12 града по света. Тази година в програмата са включени Санкт Петербург, Белфаст, Венеция, Ню Йорк, Рио де Жанейро, Мексико сити, а вече и Царево.

Идеята прегърнаха различни фирми и организации, като подкрепата на MASTERHAUS се изрази в осигуряването на необходимите спрейове и др. материали, посредством които графити майсторите показаха своите умения.

В България срещата на стиловете се състоя за трети път, но за пръв път в нея участваха толкова знаменити европейски артисти от шест страни.
Българското Черноморие е в очакване на четвъртата среща на стиловете!

Източник: http://www.public-republic.com/